søndag 23. mars 2014

Review; Uglies av Scott Westerfeld

Tittel: Uglies

Sjanger: Fantasy

Først utgitt: 2005

Denne utgaven utgitt: 2011

Forlag: Schibsted forlag

Sider: 368

ISBN: 978-82-516-5506-4

Kilde: Låner fra biblioteket 


Om boken: 
Uglies er den første boken i en trilogi som foregår i en perfekt verden hvor alle 16-åringer blir tvunget til å ta en skjønnhetsoperasjon. I denne uhyggelige fremtidsvisjonen må alle være smellvakre som supermodeller med store øyne, fyldige lepper og veldreide kropper.

De fleste tenker at det er bra, at ingen lenger dømmes etter utseendet alene. Men for dem som bor i Smoke, et opprørersamfunn langt utenfor sivilisasjonen, er situasjonen en annen: Tenåringene her vil ikke underkaste seg skjønnhetstyranniet og nekter å la seg operere. Hovedpersonen Tally oppdager snart at pen-verdenen er alt annet enn vakker når det kommer til stykket. /schibsted forlag/

Min mening: 
Dette var en litt treg bok for min del. Forstå meg rett, jeg brukte bare 2 dager på boken men av en eller annen grunn så klarte jeg ikke helt å bli engasjert i karakterene. Men jeg må si at ideen var interessant og spennende. 

Uansett så gleder jeg meg til å lese den andre boken i serien, og håper jeg får et nærmere forhold til karakterene! 

Hvis du er interessert til å lese mer om hva jeg syntes om selve temaet i boken, så gå gjerne inn på min andre blogg; www.girlinafairytaleland.blogspot.com
 

torsdag 20. mars 2014

Harry Potter and the Philosopher's Stone av J.K. Rowling

Tittel: Harry Potter and the Philosopher's Stone

Sjanger: Fantasy

Først utgitt: 1997

Denne utgaven utgitt: 2010

Forlag: Bloomsbury

Sider: 223

ISBN: 978 1 4088 1054 5

Kilde: Kjøpt selv


Om boken: 
Jeg tror de aller fleste har hørt om Harry Potter bøkene, selv om du ikke har lest dem selv så vet du sikkert litt om hva de handler om. 

Harry Potter tror han er en helt vanlig 11 år gammel gutt til han blir reddet av ei ugle, tatt med til skolen for hekser og trollmenn og vinner en duell som kunne fått en dødelig utgang. Harry Potter er nemlig en trollmann!


Min mening: 

Jeg må innrømme at jeg har sikkert lest den første Harry Potter boken på norsk flere ganger enn jeg kan telle på begge hendene. Kremt.. Men til jul ønsket jeg meg hele serien på original språket, britisk, og kjæresten var kjempeflink som kjøpte 'signatur settet'. Så jeg har satt meg et mål om å lese alle bøkene, den britiske versjonen, innen dette året er over. Go me!

Det var en rar følelse å lese boken slik Rowling skrev den, må si jeg ble en smule rørt til tider. Det er som å møte en gammel venn igjen, er det rart? Jeg vokste opp med Harry Potter. Minner som familiereisen til Frankrike, hvor min store søster som var ca 15år leste høyt et kapittel fra Harry Potter og De Vises Stein hver kveld, er minner jeg alltid vil huske. Jeg var ca 8 år gammel og jeg husker jeg lå på gulvet i døråpningen på campingbilen med en dyne pakket godt rundt meg, og levde meg inn i den fantastiske historien om gutten som fikk vite at han var en trollmann! 

"They reached King's Cross at half past ten. Uncle Vernon dumped Harry's trunk on to a trolley and wheeled it into the station for him. Harry thought this was strangely kind until Uncle Vernon stopped dead, facing the platforms with a nasty grin on his face." 

" 'Have a good term,' said Uncle Vernon with an even nastier smile. He left without another word. Harry turned and saw the Dursleys drive away. All three of them were laughing. Harry's mouth went rather dry." 


Har du lest den norske eller engelske versjonen?

søndag 16. mars 2014

Smakebit på søndag #27

En smakebit på søndag er noe jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Det du må gjøre er å slå opp i boken du leser akkuratt nå og velge ut noen setninger du synes passer. Pass å at du ikke avslører for mye av handlingen. Legg igjen linken til blogginnlegget ditt på Mari sin hjemmeside, slik at det blir lettere å følge med på andre!



Smakebit fra side 382:

I pause. "All I can think is that this would be so much easier if we were dealing with a completely different set of people who could actually see reason.  Then we might be able to find a balance between protecting the experiments and opening themselves up to other possebilities."

torsdag 13. mars 2014

Top 5 Book Parents (parent/guardian/adult figure)

Jeg er med i en gruppe på Goodreads som hver onsdag kommer ut med et nytt 'Top 5' tema, og denne onsdagen handler det om dine favoritt foreldre eller verge i bøker. Legg gjerne igjen link til ditt innlegg hvis du også vil gjøre det samme! 

5. Legend av Marie Lu. 
I denne boken så er foreldrene til June døde, men broren Matias har så tatt over foreldre rollen. Selv om han dør tidlig i boken, kan man i de kapitlene som beskriver deres forhold se at han har gitt alt for June og har alltid vært der for henne som en bror/far. 

4. Vampire academy av Richelle Mead
Selv om faren til Rose er merkelig og en smule skummel, så må jeg si at måten han alltid er klar til å redde henne ut av umulige situasjoner og viser henne kjærlighet (selv om det er vanskelig å se). 

3. House of nights av P.C. Cast og Kristin Cast.
Sylvia Redbird som er bestemoren til Zoey er den mest roligste og forståelsefulle karakteren jeg har lest. Hun tar alt helt med ro og støtter Zoey fullt ut når hun finner ut at hun er på vei til å bli en vampyr. 

2. The White Queen av Phillippa Gregory
Moren til dronning Elisabeth er utrolig, ikke bare støtter hun datteren sin når hun forelsker seg i prinsen, selv om prinsen er på den andre politiske partiet, men hjelper henne og gir alt  når datteren blir dronning.

1. Harry Potter av J.K. Rowling
Det er sikkert ikke vanskelig å gjette hva jeg har på første plass! 
Harry Potter bøkene er stappfull av foreldre figurer. Først har vi jo faktisk foreldrene til Harry, som døde for ham og vært som skytsengler mens han vokste opp. Så har vi jo herr og Fru Wiltersen som ikke bare er fantastiske foreldre til sine egne barn, men de har også tatt Harry inn i sin familie som sin egen sønn. Vi har også Sirius som er Harrys gudfar som vil at Harry skal flytte inn hos ham og at de skal være en familie. En annen som kanskje ikke alle tenker på, men som kanskje er en de viktigste figurene er Humlesnurr. Han er på sin måte en farsfigur for Harry. 

P.S. Jeg er klar over at det er torsdag i dag, men uten internett så ble det ikke lett å poste det i går!

torsdag 6. mars 2014

Review; Beautiful Bastard av Christina Lauren

Tittel: Beautiful Bastard

Sjanger: Adult Fiction

Først utgitt: 2013

Denne utgaven utgitt: 2013

Forlag: Gallery Books

Sider: 305

ISBN: 978-1-4767-3009-7

Kilde: Kjøpt selv 


Om boken: 

An ambitious intern. A perfectionist executive. And a whole lot of name calling.

Whip-smart, hardworking, and on her way to an MBA, Chloe Mills has only one problem: her boss, Bennett Ryan. He's exacting, blunt, inconsiderate--and completely irresistible. A Beautiful Bastard.

Bennett has returned to Chicago from France to take a vital role in his family's massive media business. He never expected that the assistant who'd been helping him from abroad was the gorgeous, innocently provocative--completely infuriating--creature he now has to see every day. Despite the rumors, he's never been one for a workplace hookup. But Chloe's so tempting he's willing to bend the rules--or outright smash them--if it means he can have her. All over the office.

As their appetites for one another increase to a breaking point, Bennett and Chloe must decide exactly what they're willing to lose in order to win each other. /goodreads/


Min mening: 

Dette ble dessverre en skuffende lesning. Jeg kan begynne med å si; "husker dere hvor dårlig fifty shades of grey var?", Iforhold til denne boken var det et mesterverk. 

Handlingene var svært usannsynlige, og skrivingen var dårlig. Måtte bare le av noen av episodene i boken siden det var så banalt. Jeg syntes også at det ikke var noe karakterutvikling, og syntes også spesielt i henhold til Chloe så var det motsettinger i karakteren hennes. Først er hun sjenert og ordentlig og så er hun frekk og frampå. Virker som om forfatteren ikke klarte å bestemme seg for hvem Chloe egentlig er.

Forfatteren skrev også en liten oppfølger av boken der vi får vite om hvordan det går med Chloe og Bennett etter at de har blitt enige om å være i et forhold.

 Denne boken var i min mening fullstendig unødvendig. Forfatteren kunne heller ha hatt endingen i denne boken i den første boken! En del av boken så var de ikke sammen engang, da Chloe blir sittende fast i New York på grunn av flykaos og Bennett er i Frankrike å venter på henne.
© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis