onsdag 11. desember 2013

Review; Det glemte land av Cathrine Chung

Tittel: Det glemte land

Opprinnelig tittel: Forgotten Country

Sjanger: Roman

Først utgitt: 2012

Denne utgaven utgitt: 2013

Forlag: Juritzen forlag

Sider: 298

ISBN: 978-82-8205-349-5

Kilde: Lesereksemplar 
Handling: 

Den natten Janies søster Hannah blir født, forteller bestemoren en historie om familiens underlige skjebne: Siden den japanske okkupasjonen av Korea på 1930-tallet har én datter i hver generasjon mistet livet. Bestemoren gir derfor Janie i oppgave å beskytte sin søster for all framtid.
Etter hvert som tiden går, blir Janie fortalt en rekke underlige historier om familien, men felles for alle fortellingene er at det skjuler seg en hemmelighet i familiens fortid, en taushet som Janie ikke forstår. Når Hannah en dag forsvinner fra familien, legger Janie ut på en reise for å finne sin søster og samtidig oppklare familiens hemmelighet en gang for alle. /juritzen/

Min mening: 

Dette var en utrolig bra bok! Jeg leser vanligvis bare fantasy eller YA bøker, men har prøvd å utvide perspektivet og denne boken har bevist for meg at jeg har valgt riktig! Tenk om jeg ikke hadde prøvd ut andre sjangere, da hadde jeg nok aldri lest denne boken heller! Og det hadde vært utrolig synd.

Det er en utrolig gripende historie om ikke bare forholdet mellom søstre, men også å håndtere sykdom og død. Boken tar også for seg det å begynne på nytt i et helt nytt land og hvilke problemer dette kan by på. 
 

Jeg anbefaler denne til alle!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis