tirsdag 11. august 2015

Review: Dronningen av Tearling av Erika Johansen

Tittel: Dronningen av Tearling

Original tittel: The Queen of the Tearling

Sjanger: Fantasi

Først utgitt: 2014

Denne utgaven utgitt: 2015

Forlag: Bazar Forlag

Sider: 431

ISBN: 978-82-8087-602-7

Kilde: Leseeksemplar


Forlag om boken

Tronen venter på henne ... om hun bare lever lenge nok til å ta den.

På hennes nittenårsdag kommer soldatene for å hente Kelsea Glynn. De skal eskortere henne tilbake til hoffet der hun ble født – for å sikre at hun gjør krav på det som er rettmessig hennes. I likhet med de fleste nittenåringer er Kelsea uregjerlig, prinsippfast og tror hun vet bedre enn dem som er eldre enn henne. Det som gjør henne ulik de fleste nittenåringer, er at hun er i ferd med å arve et nedbrutt kongerike – korrupt og livsfarlig. Kelsea må gjennom en ilddåp som enten vil gjøre henne til en legende … eller utslette henne.

******

Dette er den første boken i en trilogi, og er også den første boken som forfatteren Erika Johansen har gitt ut. Historien følger Kelsea Glynn som har vokst opp i en hytte i skogen sammen med Barty og Carlin som hun kjenner som sin onkel og tante. Hun har alltid visst at hun var en prinsesse og ble trent hardt til å kunne overta tronen. Det eneste problemet er at alle de tidligere dronningene har blitt myrdet og onkelen hennes som nå styrer landet har ingen intensjoner om å la henne overta. Så ikke bare må hun ta over et land som har vært under en tyrann sitt styre, hun må også tenke at alle rundt henne vil drepe henne. 

Kelsea er i min mening en utrolig interessant karakter. Hun vokste opp under Carlins harde regime og Bartys kjærlighet. Hun er en jente som ikke tar dritt fra noen og som sier det hun mener, selv om det tok tid før vokterne hennes begynte å respektere og stole på henne. 

Jeg syntes fortatteren har klart og lage en veldig spennende og intrikert verden. Men på samme måte må jeg innrømme at selv om den var lett å komme seg igjennom og var spennende, så følte jeg ikke at jeg var særlig investert i karakterene eller til tider historien. Til tider ble det for mye historie og for lite action for meg. Jeg skulle også ønske at vi fikk vite mer om bakgrunnen og historien til karakteren Rapp, men forhåpentligvis vil forfatteren utberede dette i neste bok!

Jeg vil ihvertfall si at trilogien virker veldig lovende og jeg kommer nok til å de andre bøkene. Er veldig spent på hvor forfatteren har tenkt til å føre historien videre. Har også fått med meg at filmrettighetene er blitt solgt og at det blir Emma Watson som skal spille hovedrollen! 

Om forfatteren


Erika Johansen er fra San Francisco. Hun har mastergrad fra Iowa Writer’s workshop og er også utdannet advokat. Dronningen av Tearling er hennes første bok. /Bazar/

1 kommentarer:

  1. Fin anmeldelse. Jeg har ikke lest boken, men hørt mange snakke om den. Høres veldig spennende ut og som noe jeg vil like. Denne må jeg prøve en gang :)

    SvarSlett

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis