søndag 11. oktober 2015

Smakebit på søndag #62

En smakebit på søndag er noe jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Det du må gjøre er å slå opp i boken du leser akkurat nå og velge ut noen setninger du synes passer. Pass å at du ikke avslører for mye av handlingen. Legg igjen linken til blogginnlegget ditt på Mari sin hjemmeside, slik at det blir lettere å følge med på andre!

Om boken: 


Vi møter nordmannen Gudolv Gudvolden som elsker litteratur og arbeider med oversettelser av europeiske klassikere. Men det er ikke dette han lever av: Han er leiemorder og drar nå ut på sitt 8. oppdrag. Etter dette oppdraget har han bare to igjen.
I Gudolv Gudvoldens fortid skjuler det seg en tragisk historie som etter hvert rulles opp.

Parallelt møter vi en ung tyrkisk mann og matematikklærer, Haydir Temir, som etter å ha opplevd grusomheter i sitt hjemland flytter med sin lille familie til Tyskland. Her blir heller ikke tilværelsen slik han hadde tenkt seg.
Skjebnen til disse to unge mennene styrer mot en dramatisk finale. En slutt som også kan romme en tolkning av vår egen tids mørke, der motsetninger i kultur og religion har fått skremmende følger. /Juritzen/

Smakebit fra side 61: 


Gudolv Gudvolden frøs til. Det var noe kjent ved personen. Det gikk bare noen sekunder før han visste at han for ikke altfor lenge siden hadde snakket med denne mannen. Om Thomas Mann. På en fasjonabel resturant i Berlin.


- Ha en fin søndag alle sammen! 

11 kommentarer:

 1. Låter intressant och spännande. Undra om den är översatt till svenska, får kolla.Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 2. Spännande! Lite ovanlig yrkeskombination. Hoppas jag ;)

  SvarSlett
 3. Tack för smakebiten, verkar spännande.

  SvarSlett
 4. översättare och torped - intressant kombination! inte kan en väl ha ihjäl någon som man diskuterat Thomas Mann med? även om åsikterna varit olika. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 5. Denne har jeg lest. Veldig spennende. Likte den godt

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten. Har läst en bok av Nygårdshaug och blev så besviken så det har inte blivit fler. Än.

  SvarSlett
 7. Spännande. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten. Verkar vara en intressant bok.

  SvarSlett
 9. Ihh, denne har jeg lest i år. Håper du koser deg og den faller i smak. Jeg likte historien om Temir best. Ønsker deg en fin dag !

  SvarSlett

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis