torsdag 13. mars 2014

Top 5 Book Parents (parent/guardian/adult figure)

Jeg er med i en gruppe på Goodreads som hver onsdag kommer ut med et nytt 'Top 5' tema, og denne onsdagen handler det om dine favoritt foreldre eller verge i bøker. Legg gjerne igjen link til ditt innlegg hvis du også vil gjøre det samme! 

5. Legend av Marie Lu. 
I denne boken så er foreldrene til June døde, men broren Matias har så tatt over foreldre rollen. Selv om han dør tidlig i boken, kan man i de kapitlene som beskriver deres forhold se at han har gitt alt for June og har alltid vært der for henne som en bror/far. 

4. Vampire academy av Richelle Mead
Selv om faren til Rose er merkelig og en smule skummel, så må jeg si at måten han alltid er klar til å redde henne ut av umulige situasjoner og viser henne kjærlighet (selv om det er vanskelig å se). 

3. House of nights av P.C. Cast og Kristin Cast.
Sylvia Redbird som er bestemoren til Zoey er den mest roligste og forståelsefulle karakteren jeg har lest. Hun tar alt helt med ro og støtter Zoey fullt ut når hun finner ut at hun er på vei til å bli en vampyr. 

2. The White Queen av Phillippa Gregory
Moren til dronning Elisabeth er utrolig, ikke bare støtter hun datteren sin når hun forelsker seg i prinsen, selv om prinsen er på den andre politiske partiet, men hjelper henne og gir alt  når datteren blir dronning.

1. Harry Potter av J.K. Rowling
Det er sikkert ikke vanskelig å gjette hva jeg har på første plass! 
Harry Potter bøkene er stappfull av foreldre figurer. Først har vi jo faktisk foreldrene til Harry, som døde for ham og vært som skytsengler mens han vokste opp. Så har vi jo herr og Fru Wiltersen som ikke bare er fantastiske foreldre til sine egne barn, men de har også tatt Harry inn i sin familie som sin egen sønn. Vi har også Sirius som er Harrys gudfar som vil at Harry skal flytte inn hos ham og at de skal være en familie. En annen som kanskje ikke alle tenker på, men som kanskje er en de viktigste figurene er Humlesnurr. Han er på sin måte en farsfigur for Harry. 

P.S. Jeg er klar over at det er torsdag i dag, men uten internett så ble det ikke lett å poste det i går!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis