lørdag 12. mars 2016

Review; The Wrath and The Dawn av Renèe Ahdieh

Tittel: The Wrath & The Dawn
 
Sjanger: YA, Fantasy
 
Først utgitt: 2015
 
Denne utgaven utgitt: 2015
 
Format: ebok
 
Forlag: Pinguin Random House Company 
 
Sider: 821
 
Kilde:KjøptGoodsreads om boken

In a land ruled by a murderous boy-king, each dawn brings heartache to a new family. Khalid, the eighteen-year-old Caliph of Khorasan, is a monster. Each night he takes a new bride only to have a silk cord wrapped around her throat come morning. When sixteen-year-old Shahrzad's dearest friend falls victim to Khalid, Shahrzad vows vengeance and volunteers to be his next bride. Shahrzad is determined not only to stay alive, but to end the caliph's reign of terror once and for all.

*****

Boken skal være inspirert av 'A Thousand and One Nights', men jeg har ikke lest den boken så kan ikke si hva som er likt. Men 'The Wrath and The Dawn' var en utrolig fengslende lesning.

Boken handler om Shahrzad som, etter at hennes beste veninne blir drept, melder seg som frivillig til å bli den nye konen til den 18 år gamle kalifen av Khorasan, Khalid. Hver natt tar Khalid en ny kone, bare for å få dem drept ved soloppgang og Shahrzad er klar for å gjøre ende på tyrannien. Men det hun aldri kunne forberedt seg på er følelsene

Hovedpersonen, Shahrzad, er fantastisk. Hun har en sterk personlighet og lar seg ikke bli pirket på nesen. Hun er en karakter med feil og hun er kanskje ikke den mest viljesterke personen, men hun bringer så mye liv til historien. Uten henne hadde ikke denne boken vært like bra! 

Khalid er den mystiske karakteren i historien, men måten han forholder seg til Shahrzad gjør at man ikke kan unngå å forelske seg i han. Romansen som utvikler seg mellom disse to karakterende er til tider forvirrende og frustrerende, men samtidig utrolig vakkert.

Skrivingen har en fin flyt og er lett leslig. Den er delt inn i flere perspektiver, ikke bare fra innsiden av palasset men også utenfor. Selv om det fører til bedre forståelse av historien, var det historien til Shahrzad og Khalid som interesserte meg mest! 

Om forfatteren

Renee Ahdieh bor i North Carolina sammen med mannen sin. The Wrath and The Dawn er hennes første utgivelse og den andre boken i serien, kalt The Rose and The Dagger, kommer ut i mai 2016!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis