torsdag 14. september 2017

Review; Tusen etasjer høy av Katharine McGee

Tittel: Tusen etasjer høy

Originaltittel: The Thousandth floor

Sjanger: Ungdomsroman

Først utgitt: 2016

Denne utgaven utgitt: 2017

Format: innbundet

Forlag: Aschehoug

Kilde: Kjøpt selv

Om boken:

Velkommen til verdens høyeste skyskraper år 2118. Hundre år inn i fremtiden er New York en by for drømmere. Alle som er der vil ha noe - og alle har noe å tape.

Leda ser perfekt ut, men er i hemmelig avhengig av narkotiske stoffer hun aldri skulle ha testet, og en gutt hun aldri burde rørt.

Eris perfekte liv faller sammen når et svik får familien hennes til å gå i oppløsning.

Rylins jobb på de øverste etasjene drar henne med inn i en verden - og en romanse - hun så langt bare har drømt om. Men hva vil det koste henne?

Watt er et teknisk geni med en hemmelighet: Han vet alt om alle i tårnet. Men når han blir satt til å spionere for en jentene på toppen bli han fanget i et komplisert surr av løgner og bedrag.

I tusende etasjer bor Avery, ei jente som er genetisk designet til å se perfekt ut. Hun ser ut til å ha alt, men er allikevel forfulgt av det hun ikke kan få. /Aschehoug/


*****

Dette er en debutromanen skrevet av Katharine McGee og er den første boken i en trilogi. Den har blitt omtalt som en 'futuristisk Gossip Girl' roman, og det er den virkelig! Vi har kjærlighet, intriger og til og med dødsfall i denne boken. Vi følger livet til fem karakterer; Avery, Eris, Rylin, Watt og Leda. Boken er delt inn i kapitler hvor hver av karakterene er i fokus, og forfatteren klarer faktisk å få det til å funke!

Boken starter med at vi får vite at en jente faller fra tårnet, men hvem er det? Vi hopper så to måneder bak i tid for å finne ut av hva som skjedde fram til denne hendelsen.

Om bare tre minutter ville jenta kollidere med den nådeløse betongen på East Avenue. Men nå - mens håret pisket opp som en fane, silkekjolen slo rundt kroppens kurver og den knallrøde munnen var stivnet i en perfekt O av sjokk - nå, i dette øyeblikket, var hun vakrere enn noen sinne.

Denne boken fenger leserne, og det er aldri et kjedelig øyeblikk! Jeg vil absolutt anbefalle denne til alle som liker Gossip Girl, jentedrama og forbudt kjærlighet! Jeg gleder meg til den andre boken i serien kommer ut! 

- Har du lest boken? Hva syntes du? 

1 kommentarer:

  1. Jeg har ikke lest den, men har vært interessert i å lese den en stund. Høres ut som en spennende bok.

    SvarSlett

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis