onsdag 19. oktober 2016

Review; The girl with all the gifts av M.R. Carey

Tittel: The girl with all the gifts
 
Sjanger: dystopisk thriller
 
Først utgitt: 2014
 
Denne utgaven utgitt: 2014
 
Format: E-bok
 
Forlag: Orbit
 
ISBN: 9780748123797
 
Kilde: Kjøpt selvGoodreads om boken: 

Melanie is a very special girl. Dr. Caldwell calls her "our little genius."

Every morning, Melanie waits in her cell to be collected for class. When they come for her, Sergeant Parks keeps his gun pointing at her while two of his people strap her into the wheelchair. She thinks they don't like her. She jokes that she won't bite, but they don't laugh.

Melanie loves school. She loves learning about spelling and sums and the world outside the classroom and the children's cells. She tells her favorite teacher all the things she'll do when she grows up. Melanie doesn't know why this makes Miss Justineau look sad. /goodreads/


*****
Jeg har aldri lest en bok om zombier før, og har ikke lest mange bøker i denne sjangeren, men denne boken var utrolig bra! 

Melanie lever i en militær bunker sammen med andre barn. De går på skole hver dag og bor i små celler, men for dem er dette den eneste realiteten de kjenner til. Men Melanie er ikke helt som de andre barna, hun funderer mer over ting og vet at alt er ikke som det skal være. Hun ser at klassekameratene hennes forsvinner, og ikke kommer tilbake, og hun er redd for hva det betyr. 

M.R. Carey har et godt og beskrivende språk. Det er lett å se for seg omgivelsene og hendelsene som han beskriver. Jeg syntes også at det var enkelt å sette seg inn i karakterenes sine følelser og tanker. Dette gjorde at boken ble lett å lese, samtidig som det ikke var vanskelig å begynne å lese igjen etter en pause. 

“And then like Pandora, opening the great big box of the world and not being afraid, not even caring whether what’s inside is good or bad. Because it’s both. Everything is always both. But you have to open it to find that out.”
Melanie er helt klart hovedkarakteren i denne boken og forfatteren gjør en glimrende jobb med å skildre følelsene og tankene hennes. Det gjør at man får medfølelse med henne, samtidig som man lurer på når det skal klikke for henne. Man er i konstant spenning på hva som er det neste som skjer.

Boken ble også gitt på norsk i 2015 av forlaget Vigmostad & Bjørke og heter "Mennesketbarnet". Trykk her for å finne den på norsk!

Om forfatter:

Mike Carey er en tegneserie-forfatter fra Liverpool. Han er kjent for å ha skrevet manuset til blant annet: «Lucifer», «Hellblazer», «X-Men», «Crossing Midnight», «The Unwritten», «X-Men: Legacy», «Batman: Gotham Nights» og « Neil Gaimans Neverwhere». The Girl With All the Gifts er hans syvende roman, som han også har skrevet film-manus av.

 
Film trailer: 
-Har du lest boken? 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis