søndag 12. august 2012

Review; Nattens sirkus av Erin Morgenstern

Tittel: Nattens sirkus
 
Sjanger: YA, fantasy

Først utgitt: 2011

Denne utgaven utgitt: 2012

Forlag: Cappelen Damm

Sider: 478

ISBN: 978-82-02-35943-0

Kilde: Kjøpt selv 

Står på boken: 
1886, et mystisk, reisende sirkus blir en internasjonal sensasjon. Åpent kun om natten, innenfor de svart- og hvitstripede teltene venter en helt og holdent unik opplevelse. Du kan gå deg vill i en labyrint av skyer, spasere i en overdådig hage laget av is og bli deilig svimmel av duften av karamell og kanel som ligger i luften. Velkommen til Nattens sirkus. Men bortenfor alle blendverkene pågår en tøff konkurranse- en duell mellom to unge magikere, Celia og Marco. Begge er trent siden barnsben kun med dette for øye. Bundet og skjebnebestemt av hver sin Mester. Det de ikke vet, er at dette er en kappestrid der kun en kan bli stående igjen og at sirkuset ikke er annet enn en arena for å teste deres fantasi og viljestyrke... og kjærlighet til hverandre.

Hva syntes jeg om boken? 
Dette var en utrolig forvirrende bok, kanskje jeg ikke brukte god nok tid på å forstå hva som skjedde. Men følte boken ble litt ødelagt over at den hoppet så mye i tid! Følte at hver gang jeg kom inn i historien, skiftet forfatteren tid slik at jeg måtte begynne på nytt igjen. Når jeg først så boken likte jeg virkelig konsepte med sirkuset og magien, og det kan jo være at meningen er at boken skal være forvirrende? Med tanke på at verken Celia eller Marco får vite noe særlig om hva de skal gjøre.

For å si det på en annen måte så gjorde ikke boken slik at jeg lengtet etter å lese den videre! Kanskje jeg kommer til å prøve å lese den igjen om et par år, men akkuratt nå var ikke dette boken for meg! 

Har du lest denne boken, og hva syntes du?

1 kommentarer:

  1. Jeg likte også veldig godt konseptet, men følte vel egentlig at det bare var en helt grei bok. Jeg leste den i forige vinter og husker at jeg irriterte meg over hvordan det var skrevet i begynnelsen. Forfatteren hadde en tendens til å bare ramse opp alt som skjedde og setningene var alt for korte, men syns den ble bedre etterhvert! Jeg syns også at karakterene ble litt 'flate', og den eneste karakteren jeg virkelig likte var Thiessen. Hva jeg virkelig likte var beskrivelsene av de ulike teltene/rommene i sirkuset :)

    SvarSlett

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis