søndag 7. oktober 2012

Review: Ever- for alltid av Alyson Nöel

Tittel:Ever - for alltid

Sjanger: YA, Fantasy

Først utgitt: 2010

Denne utgaven utgitt: 2011

Forlag:Kagge Forlag

Sider: 298

ISBN: 07882248910350

Kilde: Kjøpt selv


Står bakpå boken: 
Etter at familien hennes er drept i en forferdelig ulykke, oppdager seksten år gamle Ever Bloom at hun kan se auraen til folk, lese tankene deres og kjenne hele livshistorien deres bare ved å ta på dem. Hun gjør alt hun kan for å unngå kontakt med andre mennesker og for å holde tilbake sine evner, og blir stemplet som en raring på den nye skolen sin. Men alt dette blir forandret når hun møter Damen Auguste.

Han er vakker, eksotisk og rik. Og han er den eneste som kan roe ned alt bråket og energien i hodet hennes, med en magisom er så intens at hun føler at kan se rett inn i sjelen hennes. Ever dras dypere og dypere inn i hans lokkende verden av hemmeligheter og mystikk. Hun står igjen med flere spørsmål enn svar. Og hun aner ikke hvem han egentlig er - eller hva han er. Det eneste hun vet sikkert, er at hun er i ferd med å forelske seg dypt og hjelpeløst i ham. 

Hva mener jeg om boken: 
Når jeg plukket opp denne boken, tenkte jeg at denne høres spennendes ut. Jeg har ikke hørt så mye om serien, men hver gang jeg har vært i bokhandelen har tenk at jeg har lyst til å lese den. For å starte med karakteren Ever så vil jeg si at forfatteren har gitt henne en solid beskrivelse. Jeg ble kjent med karakteren, forsto skyldfølelsen og kampen med seg selv. Det jeg ikke skjønte er hvordan hun kunne forelske seg så fort og så hardt i Damen. Hvorfor var hun ikke mer bestemt på å finne ut mer om han.

Noen andre karaterer i boken syntes jeg var litt dårlig beskrevet, slik som Damen. Han er heit, men hva mer får vi egentlig vite. Han er en veldig hemmlighetsfull karakter i boken, og jeg håper vi får vite mer i den neste boken. Drina er skurken i historien og var kanskje den mest skuffende karakteren. Ikke særlig mye bakgrunn informasjon, og når vi først får en forklaring så er det en dårlig en. Jeg skulle ønske Noel hadde forklart situasjonen mellom Drina og Ever litt bedre. Ellers er forfatterens språkbruk bra i boken.
 
Selve historien og plotte i boken likte jeg. Men for min del var dette litt for "ung" bok, jeg ønsket at det skulle være mer spenning, mer intens. Selv om jeg kommer til å lese hele serien fordi jeg er rar på den måten, så ville jeg nok anbefalle denne boken til yngre som liker fantasy. 

Har du lest boken/serien?

1 kommentarer:

  1. Satt igjen med samme følelsen.. Den er skrevet på veldig ungt språk.. Hvilket til tider ikke gjør meg noe overhode. Men hadde en del forventninger til denne da jeg hadde lest så mye positivt.. Men den skuffet.
    Eier selv de tre første bøkene.. Men tror aldri jeg kommer til og lese de neste.. nettopp fordi jeg ble så skuffet..
    Vil egentlig fortsette og håpe på det forbedrer seg.. Men samtidig er det så mange bra bøker jeg bare absolutt må lese :)

    Håper du liker fortsettelsen.. Ser frem til og lese anmeldelsen din i hvertfall. Kanskje du klarer og overtale meg til likevel og lese den :P

    SvarSlett

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis