søndag 11. november 2012

Smakebit på søndag #10

En smakebit på søndag er noe jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Det du må gjøre er å slå opp i boken du leser akkuratt nå og velge ut noen setninger du synes passer. Pass å at du ikke avslører for mye av handlingen. Legg igjen linken til blogginnlegget ditt på Mari sin hjemmeside, slik at det blir lettere å følge med på andre! 


Denne uken leser jeg Variantene av Robison Wells!

Benson Fisher har hatt en begredelig oppvekst i diverse fosterhjem. Nå er han lei, og søker seg inn på kostskolen Maxfield Academy. Han kommer inn på fullt stipend, og er lettet over å få starte med blanke ark – men han skal fort angre seg. Det viser seg at skolen ikke bare er alminnelig kostskolestreng. Den er et fengsel. Lærere finnes ikke, her styres alt av en viss ”Iceman”, som snakker til elevene via høyttalersystemer, og deler ut poeng og nådeløse straffer. Elevene har delt seg inn i tre fraksjoner som alle har ulike syn på hvorfor de er der og hvordan de skal overleve. Mellom dem utkjempes det en voldelig kamp på liv og død. Benson tilhører en fraksjon som ser på flukt som eneste utvei, men hvordan skal man rømme fra et sted hvor kameraer er overalt, og det er en alles kamp mot alle?  Det sies dessuten at fluktforsøk straffes med døden …/cappelen damm/

Smakebiten er fra side 46:

Vi passerte to korridorer som tok av fra hovedkorridoren. Jeg stoppet der de møttes. Den ene siden var ren og pen, og det var navneskilt på dørene. Den andre siden var rotete og ramponert. Veggene var fulle av graffiti, og det lå papir og klær strødd utover gulvet. Noen remser med juletrelys var hengt skjødesløst opp under taket, og over ledningen hang det en ti-tolv bh-er. Det så ut som en blanding av et hospits og et studenthjem.

4 kommentarer:

 1. Nu har jag läst så mycket om den här boken att jag snart ger upp och skaffar den :)

  SvarSlett
 2. Jeg har også hørt mye om denne boken, tror det er på tide å lese den - hva synes du så langt?

  SvarSlett
 3. Spennende! Ser at mange leser den for tiden, kanskje er den noe for meg? :)

  SvarSlett
 4. Takk for smakebiten!:) Gleder meg til å lese denne:)
  Ha en fin kveld!:)

  SvarSlett

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis