søndag 12. oktober 2014

Smakebit på søndag #38

En smakebit på søndag er noe jeg har lånt av Mari på Flukten fra virkeligheten. Det du må gjøre er å slå opp i boken du leser akkurat nå og velge ut noen setninger du synes passer. Pass å at du ikke avslører for mye av handlingen. Legg igjen linken til blogginnlegget ditt på Mari sin hjemmeside, slik at det blir lettere å følge med på andre!


Denne boken har jeg på pensum og så langt liker jeg den faktisk veldig godt! 
 
En ung legehustru fra den fiktive, men meget franske landsbyen Yonville-l'Abbaye er blitt en av de mest berømte skikkelser i verdenslitteraturen. Beretningen om Emma Bovary - hennes romantiske drømmer, hennes utroskap og forgjeves kamp mot det prosaiske dagligliv i provinsen - har holdt lesere fanget i generasjoner.
Emma Bovarys tragedie har ikke noe storslått over seg. Hun har pågangsmot og vilje til å komme videre, men mangler totalt vurderingsevne og virkelighetssans. Derfor velger hun feil, både når hun forelsker seg og når hun sammen med den geskjeftige og fremskrittsivrige apotekeren Homais fører sin stakkarslige ektemann inn i hans livs store faglige nederlag. For Emma er det til slutt bare én utvei tilbake.  


Smakebit fra side  67:

Slottet, som var nybygd, i italiensk stil, med to fremskutte fløyer og tre trappeterrasser, ruvet for enden av en vidstrakt gressplen der det gikk noen kyr og gresset, mellom spredte klynger av store trær, mens busker i vidjekurver - rododendron, jasmin og sneballbusker - med sine ulike former og grønnfarger bugnet langs grusveien som svingte opp mot huset. 

Ha en fin søndag alle sammen! 

6 kommentarer:

 1. Tack för en fin smakbit och ha en skön kväll!

  SvarSlett
 2. Noen klassikere er det av en grunn! Madame Bovary er en spennende kvinneskikkelse!
  Ønsker deg en god leseopplevelse :)

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten och ha en fortsatt trevlig söndagskväll.

  SvarSlett
 4. Jag gillar Madame Bovary. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. Denne har jeg lyst å lese en gang^^ Stemningsfult utdrag.

  SvarSlett
 6. Ännu en klassiker jag inte har läst, de är en del... Tack för smakbiten.

  SvarSlett

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis