fredag 7. november 2014

Review; Scarlet av Marissa Meyer

Tittel: Scarlet
Sjanger: Dystopian
  
Først utgitt: 2013
Denne utgaven utgitt: 2013
Forlag: Feiwel and Friends
Sider: 452
ISBN: 978-0-141-34023-4
Kilde: Kjøpt selv

Om boken:

Cinder, cyborg mekanikeren, returnerer i den andre boken i den spennende serien Lunar Chronicles. Hun prøver å bryte ut av fengselet, men selv om om hun lykkes, vil hun være Commonwealth mest ettersøkte rømling.  

Samtidig halvveis rundt verden, er Scarlet Benoit sin bestemor forsvunnet. Det viser seg at det er mange ting Scarlet ikke vet om bestemoren hennes. Når Scarlet møter Wolf, en street fighter som kan ha opplysninger om hennes bestemors oppholdssted, er hun uvillig til å stole på denne fremmede, men er også uforklarlig trukket til ham, og han i henne. Samtidig som Scarlet and Wolf løser ett mysterium, må alle prøve å ligge ett skritt foran den onde Lunar Queen Levana, som vil gjøre alt for at den kjekke prins Kai blir hennes ektemann, sin konge og hennes fange...

Min mening: 

I denne boken får vi flere perspektiver, Cinder, Prins Kai og Scarlet. Selv om jeg egentlig ikke liker bøker der perspektivet skifter mellom flere karakterer, så var det nesten slik at jeg ikke merket det. Jeg stoppet ikke opp en eneste gang og lurte på hvem det egentlig var som snakket. 

I denne boken blir vi kjent med Scarlet som bor i Frankrike sammen med bestemoren sin. En dag Scarlet kommer hjem er bestemoren borte, id brikken hennes ligger igjen og alle tror at hun har stukket av. Men Scarlet vet at bestemoren ikke bare ville reist fra henne! Så hun bestemmer seg å finne henne på egenhånd. Men når en mystisk fyr dukker opp med arr og sier at han skal hjelpe henne føler hun seg tiltrukket av ham, samtidig som hun ikke kan stole på han. Scarlet er en hardcore jente som ikke tar dritt fra noen. Hun passer på seg selv, og er ikke redd for å si sin egen mening.

"You'll tell me everything. Everything." Pulling her finger off the trigger, she lowered the shotgun so that it pointed instead at his thigh. A notfatal target. /s.119/

Wolf er den mystiske og sexy'e fyren som man ikke vet om man kan stole på eller ikke.

Iko er fortsatt min favoritt karakter i boken. Hun får meg alltid til å le og bare med en setning så letter hun på stemningen. 

"you're ... rather handsome, Captain Thorne." 
Cinder groaned. 
"And you, my fine lady, are the most gorgeous ship in these skies, and don't let anyone tell you different."
The temperature driftet upward, until Cinder dropped her arms with a sigh. "Iko, are you intentionally blushing?"
The temperature dropped back down to pleasant. "No," Iko said. Then, "But am I really pretty? Even as an ship?"
"The prettiest," said Thorne. /s.157/

Thorne er den Cinder ender opp med å flykte fengslet med. Han er den sjarmerende og selvgode fyren som man ikke er helt sikker på om man vil ha på laget sitt. Hans og Cinders forhold er hysterisk. Selv om de ikke er enig om noen ting, så klarer forholdet deres av en eller annen grunn å fungere. 

A short silence was followed by the voice again, and Thorne thought he could detect Cinder'sscreeching despite its monotone. "You do know how to fly, right?"
"Uh." Thorne scanned the controls before him. "Yes?" /s.100/
 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis