torsdag 19. juni 2014

Review; Mørk engel av Laini Taylor

Tittel: Mørk Engel


Original tittel: Daughter of smoke and bone
 

Sjanger: YA

Først utgitt: 2011

Denne utgaven utgitt: 2012

Forlag: Bazar Forlag

Sider: 400

ISBN: 978-82-8087-389-7

Kilde: Låner
Om boken: 

Det var en gang kjærlighet oppsto mellom en engel og en djevel. Det endte ikke godt.

Møt Karou. Hun fyller skissebøker med monstre som muligens er virkelige, muligens ikke. Hun har en tendens til å forsvinne på mystiske “ærend”; hun snakker mange språk – og ikke alle er menneskespråk. Dessuten har hun naturlig blått hår.
Hvem er hun?

Det er et spørsmål som opptar henne henne, og hun har satt seg fore å finne det ut. Da en av de fremmede – vakre, forfulgte Akiva – setter øynene i henne i en bakgate i Marrakesh, befinner hun seg snart i en krig mellom engler og demoner, hemmeligheter kommer for dagen og en kjærlighetshistorie med røtter i en brutal fortid oppstår. Men kommer Karou til å angre på at hun søkte sannheten om seg selv? /Bazar/


Min mening: 

Hvor nydelig er ikke dette coveret? 

Denne boken var for en stund siden overalt, og har vært en svært populær bok i bokbloggverden. Jeg aner ikke hvorfor det har tatt så lang tid for meg å lese boken, men nå har jeg ihvertfall lest den! 
 
Denne boken var utrolig interessant. Forfatteren har en utrolig forfatter stemme og fantasi som gjør historien original. Å lese om alle de forskjellige kimærene var helt utrolig. Forfatteren drar leseren inn i historien og vi blir tatt med på alle eventyrene til Karou. Man kan ikke unngå å bli glad i både Karou og bestevenninnen Zuzana. De har en helt spesiell dynamikk mellom dem som gjør at man ikke kan unnlate å smile. 
Forfatteren har også klart å beskrive forholde mellom Karou og Akiva med spenning og kjærlighet. Jeg gleder meg til å lese videre hva som vi skje med forholdet mellom dem og mellom englene og kimærene!

Om forfatter:

Laini Taylor

Bor i Portland, Oregon, USA
Tidligere nominert til USAs mest prestisjetunge ungdomspris «National Book Award»

Pris for «Publishers Weekly Best Book of 2009» og «YALSA Best Book for Young Adult»

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis