mandag 8. april 2013

Review; Våk over meg av Amy Plum

Tittel: Våk over meg

Original tittel: Die for me

Sjanger: Paranormal romance (YA)

Først gitt ut: 2011

Denne utgaven utgitt: 2011

Forlag: Cappelen Damm

ISBN: 9788202333133


Sider: 345


Kilde: Kjøpt selv

Hva handler boken om? 

Da Kate Merciers foreldre dør, må hun forlate livet i New York for å bo hos besteforeldrene i Paris. Der møter hun Vincent. Han er mystisk og sjarmerende, og smilene hans smelter nesten isen rundt hjertet hennes. Men etter som de blir bedre kjent, oppdager hun at han er en revenant - en gjenganger, hvis skjebne er å ofre seg selv, om og om igjen, for å redde andres liv. Det går raskt opp for Kate at dersom hun velger å følge hjertet, vil hun aldri mer være trygg.

Hva syntes jeg om boken?

Når jeg begynte å lese denne boken hadde jeg ingen aning om hva den handlet om, og ikke hadde jeg særlige forventninger annet enn at andre har sagt at de likte boken. Vet ikke helt om jeg ble positivt eller nagativt overrasket, men det jeg kan si er at det var en grei lesning. Jeg skulle ønske den var mer "mystisk" hvis jeg kan si det. Jeg føler historien er veldig rett fram, på en måte. Hvis du skjønner.  

Historien minnet meg ganske mye om Twilight serien(Som jeg ikke likte særlig mye). Jenta som flytter til en ny plass, møter en dødskjekk gutt som først ignorerer henne og så plutselig bare må være sammen med henne. Hun finner ut at noe er anderledes med han etter å ha sett et avisutklipp.. Føler at historien bærer preg av at dette er en debut, så jeg tror nok at neste bok kommer til å være mye bedre.

Men jeg likte den mer nyskapende tanken om vesene i boken. Hun hadde med vittigheter, kjærlighet og fare. Jeg kommer selvfølgelig til å lese resten av serien for å se hvordan hun vil fortsette eventyret til karakterene.

Jeg vil anbefale denne boken til de yngre lesere!

4 kommentarer:

 1. Ok, takk for omtale. Har denne liggende..men slik du sier det så passer den vel best for yngre lesere. Er den litt enkle, litt fjortis da, kanskje?

  SvarSlett
  Svar
  1. For min del, som leser mest fantasy bøker, så trenger jeg litt mer kontekst og slikt. Men for de som ikke leser denne sjangeren så er denne boken helt fin å starte med :)

   Slett
 2. Jeg leste denne boka, boka var helt grei men vet ikke helt om jeg kommer til å lese videre i serien. Får se, er nok som du sier at dette er en bok for yngre lesere:) Jeg visste heller ikke akkurat hva den handlet om da jeg begynte på den, etter å ha lest den ble jeg overrasket av at den handler om zombier. Jeg følte den delen av historien var for tam, men for meg var det ett stort pluss siden jeg ikke liker å lese om zombier:) I denne boka møter vi jo snille zombier he he. Så da er det ikke noe å være redd for;) Fin anmeldelse:)

  SvarSlett
 3. likte denne boka veldig godt jeg :)
  fin anmeldelse.. Men ja.. enig.. er nok mest sånn fjortis bok i bunn og grunn.. med mindre du som meg fortsatt har en fjortis gjemt inni deg :P

  SvarSlett

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis