torsdag 12. juni 2014

Review; Høyt henger de av Lene Lauritsen Kjølner

Tittel: Høyt henger de

Sjanger: Krim

Først utgitt: 2014

Denne utgaven utgitt: 2014

Forlag: Schibsted forlag

Sider: 288

ISBN: 978-82-516-8277-0

Kilde: Låner


Om boken: 

Olivia går ofte tur med hunden sin på den idylliske øya Ankerholmen utenfor Tønsberg. En dag snubler hun over noe som skal riste liv i den fastlåste tilværelsen hennes – på godt og vondt. For hovedstadsadvokaten Fridtjof Prebensen dingler livløs fra et rep på verandaen til Nilsens hytte, og politiet kobles raskt inn i saken.

Men Olivia klarer ikke la være å etterforske litt på egen hånd. For bopliktkonflikten har tydeligvis nådd nye høyder på den vanligvis fredfulle øya, og ingen forblir urørt av det som skjer. /Schibsted forlag/


Min mening: 

Dette er en debutant bok av Lene Lauritsen Kjølner og blir omtalt som en kosekrim. Altså en bok med mord og mysterier, men uten all gørra! 

Dette var faktisk mitt første møte med Krim sjangeren. Jeg har i flere år bevisst holdt meg unna denne sjangeren, både fordi jeg er mer interessert i magi og fantasi men også fordi jeg ikke en gang klarer å se Fritt Vilt uten å ligge våken hele natten. Jeg har av en eller annen grunn lagt krim- og skrekksjangeren i samme bås. No more... 

Olivia, en dame på 48 år og som måtte flytte inn til sin bror etter et mislykket ekteskap, er en dame med pågangsmot og en nysgjerrighet som du ikke kan la være å like. Jeg måtte til tider le av Olivias sporadiske tankemåte hvor hun kunne legge merke til de merkeligste ting i vanvittige situasjoner. 

Boken er ganske lettlest og det gikk fort framover, spesielt når forfatteren hadde klart å avslutte hvert kapittel med et spenningsmoment slik at du endte opp med å tenke; Litt til... skal bare lese litt til! Og vips så var det gått en time siden du sa det! 

Det eneste negative med boken må være at det virker for meg ganske usannsynlig at en sivil person får være så involvert i en drapssak. Kanskje det er anderledes i småbyer, men jeg klarer ikke helt å se det for meg! 

Alt i alt var dette en perfekt innledning til krimsjangeren, og jeg kan si at hvis ikke du liker mye blod og gørr, så er denne perfekt for deg! Og det kan virke som om at dette ikke er slutten på Olivia Henriksen, vi får vente å se! 
 
Om forfatteren:Lene Lauritsen Kjølner er 51 år og er fra Tønsberg. Hun har blant annet jobbet i flyselskap. I 1995 skrev hun teksten til en av sangene i Melodi Grand Prix. Hun jobber også med teksting for tv og markedsføring. Høyt henger de er hennes debutbok.

1 kommentarer:

  1. Flott omtale. Jeg liker best å lese "snill krim", så dette er nok en perfekt bok for meg :)

    SvarSlett

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis