torsdag 11. desember 2014

The Jewel av Amy Ewing

Tittel: The Jewel
 
Sjanger: dystopian
Først utgitt: 2014
  Denne utgaven utgitt: 2014
 
Forlag: Walker Books
 
Sider: 362
 
ISBN: 978-1-4063-4749-4
 
Kilde: Kjøpt selv

Om boken:

Auksjonert bort som en surrogat, fanget i palasset til "Duchess of the lake", og hennes skjebne er å bære frem barnet til kvinnen hun hater.

Violet er fanget i en tilstand av levende død, hvor kroppen og navnet hennes ikke lenger er hennes egent. Hun  kjemper for å holde på identiteten sin og ikke minst bli ikke gal, når hun ikke vet om vennene hennes er død eller lever, mens hun selv er isolert og lever etter "Duchess" sine regler. 

Men så møter hun en annen fange i huset - Ash, den kjekke følgeren til de kongelige. Dratt mot hverandre, blir Violet og Ash nikkedukker i et farlig spill av politikk, hvor friheten deres står på spill. 

Min mening: 

Dette var en virkelig "page turner"! 
De kongelige har ikke lenger mulighet til å få barn, men av en eller grunn kan mange av jentene i de fattigste stedene få barn. Violet er en av dem. Hun ble tatt fra hjemme sitt når hun var 11 år for å bli trent i augury, som er en evne til å påvirket barnets utseende, voksing og så videre. Når de fyller 15 eller 16, blir de auksjonert bort til de rike som ikke har mulighet til å få barn selv.

Byggingen av verdenen i boken var interessant. Byen er bygd som en ring, hvor The Jewel er det innerste som inneholder de kongelige. Så kommer The Banks, The Smoke (hvor fabrikkene er). Jo lengre ut man kommer, jo fattigere er man.

The Lone City is divided into five circles, each separated by a wall, and all of them but the Marsh have nicknames based on their industry. The Marsh is the outer sirkle and the poorest. /s.11/


Det jeg ikke likte så godt med denne boken, var kjærlighets perspektivet. Jeg skulle ønske at det var karakterbygging mellom dem, at de utviklet seg. Jeg følte ikke at det var noe særlig dybde i forholdet deres, hvis du skjønner hva jeg mener..  

Det var nesten litt ekkelt å lese denne boken til tider. Jeg kan faktisk tenke meg til at hvis det skulle skjedd at en stor del av befolkningen ikke kunne få barn, så kunne det faktisk skjedd. Selv i dag finnes det jo surrogater som bli betalt for å få andre sine barn (som oftest frivillig i dag), men det er allikevel skummelt å tenke på. Det som skjer med jentene i boken etter å ha født barnet, er at de blir sterilisert og sendt avgårde til et anlegg hvor de må bo resten av livet. 

Boken slutter med en skikkelig "cliff hanger", og jeg kan nesten ikke vente til å lese neste bok i serien som skal komme ut i oktober 2015!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis