mandag 16. juli 2012

Review; 50 Shades trilogi av E.L. James


Tittel: Fifthy Shades Trilogi

Sjanger:
Erotic Romance
 
Først utgitt: 2012

Denne utgaven utgitt: 2012
  
Forlag: Vintage

Sider: Nr1 514s, Nr2 532s, Nr3

Kilde: Kjøpt selv

Hva handler boken om? 

Boken handler om litteraturstudenten Anastasia Steele og hennes spennede eventyr med mangemillionæren Christian Grey. Hun finner han attraktiv, spennende og skremmende, men hun klarer bare ikke å glemme han. Det hjelper heller ikke at han dukker opp på jobben hennes, hvor hun jobber deltid. Det ender opp med at han ber henne ut på middag, og gir henne et forslag som innholder ham. Men før noe kan skje må hun skrive under på en nok så uvanlig kontrakt. 

Spørsmålet for Ana er om han er verdt det og klarer hun å være det han vil ha? 

Hva syntes jeg om bøkene? 

Vel, hva skal jeg si. Når jeg begynte på bok nummer 1 hadde jeg ikke lest rundt på nettet om hva den egentlig handlet om, bare det at den hadde fått skjempe bra anmeldelser! Så når jeg begynte å lese, syntes jeg at historien lignet veldig på Harlequin bøkene. Jeg ble totalt tatt på sengen når jeg kom til Kincky fuckery (som Ana kaller det) biten. Det var nesten sånn at jeg ikke ville fortsette å lese på boken for det ødelagte alt jeg forestilte meg kunne skje mellom Ana og Christian. Men jeg forsatte å lese på bøkene.

Jeg likte ganske godt bok nr 1, det var et nytt konsept for meg. Jeg falt helt for den heite, mystiske Christian Grey. Men jo lengre jeg kom ut i serien, jo mer dabbet det av. Hvor mange ganger kan du beskrive en sex scene uten at man rett og slett blir lei. Følte mye av det gikk på repeat. Det endte rett og slett med at jeg hoppet over de scenene, fordi jeg var så lei.

Forfatteren brukte mye av det samme gjennom bøkene. Som for eksemper "murmurs", "Twitching palm"og mye av dialogen gikk i "your mine", "mine", "Love you" og så videre. Ikke mye karakter utvikling heller. Ana har et svært begrensen ordforåd og ikke er hun noe spesielt spennende karakter heller. Jeg tror bøkene hadde vært mye mer spennede om vi kunne lest fra Christians synspunkt. Dette skjer ikke før det siste kapittelet i bok nr 3. 

Når jeg begynte på bok nr 3 var jeg ikke sikker på om jeg egentlig gadd å lese ferdig boken. Jeg var så ubeskrivlig lei av å lese det samme om og om igjen. Men jeg må si jeg er glad for at jeg leste den siste boken. Den hadde litt mer handling enn bare Christian og Ana som krangler og har sex. Her skjedde det mer med de andre karakterene i boken og det var mer spenning. Jeg vil påstå at hvis forfatteren hadde kuttet vekk en del av bøkene, hadde dette vært en svært bra serie. Men over 500 sider i hver bok, hvor 100 av de sidene er bare gjenfortalte scener, ødelagte mye av historien. Det ble rett og slett for kjedelig å lese de. 

Hva mer skal jeg si? Jeg vet ikke helt om jeg anbefaller den eller ikke. Du må ihvertfall like denne slags sjanger for å få noe ut av å lese bøkene. 

Hvis du har lest bøkene, vil jeg gjerne vite hva du syntes om de! 

1 kommentarer:

  1. Jeg var som nevnt spent på din mening om bøkene, jeg har jo ikke lest dem, men hørt en del - både positivt og negativt.
    Nå er jeg rett og slett usikker på om dette er noe for meg, men jeg kommer nok ikke til å prioritere lesing av disse :)

    SvarSlett

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis