onsdag 20. august 2014

Review; Cruel Beauty av Rosamund Hodge

Tittel: Cruel Beauty

Sjanger: Fantasy

Først utgitt: 2014

Denne utgaven utgitt: 2014

Forlag: HarperCollins Publisher


Sider: 342

ISBN: 978-0-06-22473-6


Kilde: Kjøpt selv


Om boken: 

Denne boken har blitt sagt at skal være en gjenfortelling av skjønnheten og udyret. 
Nyx har siden hun ble født visst at hun må gifte seg med onde herskeren i kongeriket, kalt The Gentle Lord, etter at hennes far inngikk en avtale med ham. Hun har også fra hun ble født trent til å drepe ham. 
Samtidig som Nyx føler seg forrådt av sin familie og ikke vil dra bort, må hun samtidig gjøre sin plikt. Hun er den eneste som kan redde byen sin som har blitt plassert under en trolldom som skiller deres by fra resten av verden. Så når Nyx fyller 17år må hun forlate alt hun kjenner og flytte inn i slottet til The Gentle Lord og være hans hustru, til hun finner ut hvordan å drepe ham. 

Men Ignifex var ikke slik Nyx hadde trodd og før hun vet ordet av det får hun følelser for ham. Hvordan skal hun klare å velge mellom ham og hennes egen familie? 


Min mening: 
Først av alt, kan vi bare ta et sekund å sette pris på hvor nydelig dette coveret er?!

Som sagt skal dette skal være en gjenfortelling av skjønnheten og udyret. Jeg ville ikke sagt at det er så mye likt mellom disse historiene bortsett fra at Nyx må leve sammen med den onde herskeren. Huset minnet meg mer om Alice i Eventyrland. Gangene forandrer seg, du kan gå inn i et rom en dag og gå inn i det samme dagen etter og det er helt forandret. Du vet aldri hva som er bak dørene.

Jeg syntes Ignifex, The Gentle Lord, var den mest interessante karakteren i boken. Han var mystisk, vittig og samtidig sårbar.

Nyx er ikke lik Belle i det hele tatt. Forståelig nok er Nyx sjalu og ikke minst sint for at faren velger å sende henne vekk istedenfor tvillingsøsteren. Hun er villig til å kjempe og drepe Ignifex.


He was gasping and shuddering with pain, and he didn't seem to be seeing me anymore as he whispered, "please."
I knelt over him and smiled down into his face. My body was wrapped in ice; my voice came from somewhere very far away. 
"Do you think you are safe with me?" 
Then I stood and walked away, leaving him all alone in the dark. 

Jeg syntes historien til tider var forvirrende, spesielt slutten. Kanskje jeg ikke leste sakte nok og fikk med meg hint til hva som kom til å skje. Kanskje jeg må lese den en gang til? Vi får se!
 
Om forfatter:

Rosamund Hodge vokste opp i Las Angeles, og ga ut i 2014 sin debut Cruel Beauty.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis