mandag 22. september 2014

Review; The Maze Runner I dødens labyrint av James Dashner

Tittel: I dødens labyrint

Original tittel: The Maze Runner

Sjanger: YA fantasy

Først utgitt: 2009

Denne utgaven utgitt: 2014

Forlag: Cappelen Damm

Sider: 440

ISBN: 978-82-02-45605-4

Kilde: Leseeksemplar

Om boken: 
Fra det øyeblikket Thomas våkner i heisen kan han ikke huske noe annet enn fornavnet sitt. Han har ingen minner om foreldrene, hjemmet, eller hvordan han kom seg dit han er. Hukommelsen er tom.

Men han er ikke alene. Idet heisdørene åpnes, befinner Thomas seg brått omgitt av gutter som ønsker ham velkommen til Lysningen – et digert, åpent område omgitt av steinmurer.

I likhet med Thomas, aner ingen av lysningsboerne hvorfor og hvordan de havnet i Lysningen. Det eneste de vet er at steinportene ut til labyrinten som omgir dem åpnes hver morgen. At de blir stengt hver kveld. At det én gang i måneden kommer det en ny gutt med heisen. Og at
ingen vil bli igjen ute i labyrinten etter mørkets frembrudd.

Lysningsboerne hadde ventet seg Thomas’ ankomst. Men allerede dagen etter blir det sendt opp en jente i heisen – den aller første jenta som noen gang er kommet til Lysningen. Og enda mer overraskende er den beskjeden hun har med seg. Lysningsboerne har alltid trodd fullt og fast på at de skal klare å løse labyrintens gåte, at de skal klare å finne veien hjem … hvor enn nå det er. Men det er mer og mer som tyder på at labyrintens gåte er uløselig.

Dessuten er det noe ved jentas ankomst som får Thomas til å føle seg annerledes. Noe sier ham at han kanskje selv er den som har noen svar – hvis han bare klarer å gjenvinne de mørke hemmelighetene som er sperret inne i hans indre.


Min mening: 

Jeg har hatt denne trilogien liggende i hyllen en god stund nå, men har aldri plukket den opp for å lese den. Jeg har den engelske versjonen, men jeg har i det siste vært mer interessert i å lese kjærlighetshistorier, siden de er lettlest og enkle, noe som passer perfekt i skoletiden. Men da vi fikk inn den norske versjonen i butikken og det har kommet ut filmatisering av boken, tenkte jeg at nå var det på tide å sette seg ned med boken! 

Dette er en virkelig action fylt bok, hvor du kommer til å tenke opp til flere ganger "hva er det som skjer nå...?!"
Bøkene blir ofte sammenlignet med Hunger Games med tanke på spenningen som hele tiden når nye høyder i fortellingen. Det er alltid noe nytt som skjer, og jeg følte at historien hadde god flyt igjennom hele boken, og det var lett å følge med. 

Det jeg savnet i denne boken var mer karakter utvikling. Jeg følte ikke vi ble godt nok kjent med Thomas og de andre karakterene i boken. Men dette kan jo selvfølgelig være på grunn av karakterene ikke selv husker hvem de er. Så jeg håper at dette bedrer seg i neste bok! 

Gleder meg til å se filmen! 

Trailer: 

 


Andre bok i serien: 


Allerede 20 oktober 2014 kommer den andre boken i trilogien ut på norsk!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis