mandag 18. juni 2012

Review; Entwined av Heather Dixon

Tittel: Entwined

Sjanger:
YA

Først utgitt:
2011

Denne utgaven utgitt: 2011
 

Forlag: Greenwillow
 

ISBN:
978-0-06-200103-0

Sider:
472

Kilde: Kjøpt selv

Står på coveret: 
Azalea is trapped. Just when she should feel that everything is before her.... beautiful gowns, dashing suitors, balls filled with dancing...it's taken away. All of it. The Keeper understands. He's trapped, too, held for centuries within the walls of the palace. And so he extends an invitation. Every night, Azalea and her eleven sisters may step through the enchanted passage in their room to dance in his silver forest. But there is a cost. The Keeper likes to keep things. Azalea may not realize how tangled she is in his web until it is too late. 

Hva syntes jeg om boken? 
Hvor skal jeg begynne? Når jeg begynte på boken hadde jeg absolutt ingen forventninger, alt jeg visste var at det var en slags gjenfortelling av Brødrene Grimm sitt eventyr 'The Twelve Dancing Princesses' (som jeg ikke har lest). Men jeg ble positivt overrasket over hvor godt jeg likte denne boken! I begynnelsen av boken var det litt vanskelig å komme helt inn i historien, men etter noen kapittler var det vanskelig å legge den fra meg. Jeg både lo og grein når jeg leste dette eventyret, noe som var utrolig overraskende. Dette var en av de herlige historiene som inneholder litt av alt. Intriger, kjærlighet og drama.


Boken handler om Azalea og hennes søstre, som elsker å danse. Azalea er den eldste, jeg tror hun er 17 eller 18, og den yngste er nyfødt. Navnene går i alfabetisk rekkefølge, Azalea, Bramble, Clover og så videre. Noe som jeg syntes var litt morsomt! Samtidig som Azalea må passe på søstrene og beskytte dem, sliter hun med det at hun ikke kan velge mannen hun skal gifte seg med. Så når dansing blir forbudt på slottet, trosser hun sin far når hun leiter etter et sted hvor hun og søstrene kan danse som de vil. På denne måten møter hun "Keeper", som med første øyenkast er utrolig kjekk. Men det hun ikke vet er at han ikke er den han påstår han er. Når hun finner det ut så er det kanskje for sent!


Jeg anbefaller denne boken til alle! Dette er en av de historiene hvor du sitter med en "good feeling" etter å ha lest boken! Jeg skulle ønske Heather Dixon lagde en oppfølger hvor du fikk vite hva som har skjedd med alle søstrene etter et par år. Selv om boken ikke hinter til en oppfølger, så er det jo lov å håpe!3 kommentarer:

  1. Høres ut som en flott bok!:) Eventyr liker vi jo:) Har notert meg ned boken tidligere, så kanskje jeg hopper på den:) Ha en flott dag videre:)

    SvarSlett
  2. Flott bokomtale, denne må jeg kikke nærmere på :)

    SvarSlett
  3. Nå så jeg at du hadde anmeldt boken fra smakebiten, og fikk enda mer lyst til å lese boken etter å lest dette :)

    SvarSlett

© My Secret BookNook 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis